Skup keš na „tuđem“ bankomatu

Bez autora
Jul 06 2011

Građani bi trebalo da budu obazrivi kada podižu novac na bankomatu koji ne pripada banci gde imaju otvoren tekući račun. Naime, na bankomatu svoje banke debitnom karticom se uzima novac bez ikakve naknade, ali ako se to učini kod druge banke, provizija može da bude i veća od 30 odsto, zavisno od iznosa. Tako, ako podignete 500 dinara na bankomatu van mreže matične banke, sa računa će vam biti skinuto 150 dinara. Ista provizija važi i za iznos od 1.000 ili 10.000 dinara. Ovo je primer banke koja ima fiksnu proviziju, ali mnoge imaju u svojoj tarifi određen procenat koji može da se kreće od jedan do tri odsto. Naknade za podizanje gotovine na bankomatima kreditnim karticama kreću se od tri, pa do šest odsto, ili od minimum 300 dinara pa naviše. Ukoliko se to učini u inostranstvu, provizija je još veća. Zbog toga je najbolje van zemlje sve usluge plaćati karticom.

Skup keš na „tuđem“ bankomatuGrađani bi trebalo da budu obazrivi kada podižu novac na bankomatu koji ne pripada banci gde imaju otvoren tekući račun.

Naime, na bankomatu svoje banke debitnom karticom se uzima novac bez ikakve naknade, ali ako se to učini kod druge banke, provizija može da bude i veća od 30 odsto, zavisno od iznosa. Tako, ako podignete 500 dinara na bankomatu van mreže matične banke, sa računa će vam biti skinuto 150 dinara. Ista provizija važi i za iznos od 1.000 ili 10.000 dinara.

Ovo je primer banke koja ima fiksnu proviziju, ali mnoge imaju u svojoj tarifi određen procenat koji može da se kreće od jedan do tri odsto.

Naknade za podizanje gotovine na bankomatima kreditnim karticama kreću se od tri, pa do šest odsto, ili od minimum 300 dinara pa naviše. Ukoliko se to učini u inostranstvu, provizija je još veća. Zbog toga je najbolje van zemlje sve usluge plaćati karticom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik